Виртуална разходка в дома на бира Гинес

Пивоварната бе обявена за най-добрата туристическа атракция в Европа

Виртуална разходка в дома на бира Гинес

Пивоварната на Гинес в Дъблин (Guinness Storehouse) наскоро бе обявена за най-добрата туристическа атракция в Европа от World Travel Awards. (Според Пол Карти, управляващ директор на пивоварната, един от всеки двама гости на ирландската столица посещава и Guinness Storehouse, което я превръща в топ туристическа забележителност.

„Бизнеинсайдър” представя виртуалната разходка из пивоварната, позната като дома на една от най-добрите бири в света.

Guinness Storehouse има 7 етажа, които посетителите могат да изследват.

На приземния етаж туристите може да се запознаят с историята на прочутата тъмна бира, а на първия (на снимката) могат да проследят стъпка по стъпка процеса на производство. Те ще разберат как ечемикът се малцова, пече, смила, смесва с гореща вода и превръща в пюре, преди да стане на пиво.

Също на първия етаж се помещава изложба, която показва методи от древността за производството на бирени бъчви.

На втория етаж е дегустационната, където посетителите ще придобият познания да разпознават вкусове и аромати в бирата.

На третия етаж са изложени реклами на Гинес от 1929 г. до днес. Тук всеки може да си направи алкохолен тест, а после да научи за ефектите на алкохола върху тялото.

На четвъртия етаж е Академия Гинес, където гостите може да се научат да наливат перфектната халба бира по специалната процедура на компанията, която включва 6 стъпки.

Тук ще ви покажат и всички видове бира Гинес – Guinness Draught, Original, Foreign Extra Stout, Black Lager.

На петия етаж има два ресторанта: Gilroy's, който предлага традиционна ирландска храна, и Brewer's Dining Hall, където атмосферата е по-непринудена.

И накрая, на седмия етаж, се намира Gravity Bar, където гостите могат да опитат безплатна чаша бира Гинес и да се насладят на 360-градусова панорама към Дъблин.

Гледките наистина са впечатляващи.

Има и магазин, където посетителите могат да купят рекламни артикули.

Коментари: 0