Кои са най-добрите градове за шопинг в света

Те са и с най-високите цени за отдаване на търговски площи под наем

Кои са най-добрите градове за шопинг в света

Консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL) - Global Cross Border Retailer Attractiveness подреди най-привлекателните градове за пазаруване в света. 

В изследването са участвали 140 ключови търговски градове, намиращи се в различни страни. Приходите на тези градове заедно съставляват 36% от световния БВП, където потребителите харчат повече от 15 милиарда.

Вижте кои са те:

5. Ню Йорк


Ню Йорк, по данни на JLL, предлага най-високата цена за отдаване под наем на търговски площи, достигайки до 37 700 долара за кв.м. Американските търговски компании са най-големите износители в света.

4. Дубай


Както се отбелязва в изследването, в Дубай се намират 35% от продавачите на луксозни стоки от цял ​​свят. В допълнение, той е класиран като водеща дестинация за пазаруване в Близкия Изток. В Дубай доминират големите играчи - търговски центрове или молове. Съвсем наскоро групата MAF откри нов City Centre Me'aisem. Още редица нови търговски центрове ще открият в Дубай в следващите две години.

3, Париж


Що се отнася до Париж, компанията JLL набляга на високите наеми за топ търговците на дребно. Столицата на Франция е на трето място в класацията на продажбите на луксозни стоки.

2. Хонконг


По привлекателност сред пазаруващите Хонконг е водещ град в Азиатско-тихоокеанския регион. 

1. Лондон


Съставителите на класирането отбелязват, че в Лондон има голям брой международни компании, включително и такива, които участват в продажбите на сегмента луксозни стоки.

 В челната десетка са включени също Шанхай, Сингапур, Пекин, Токио и Кувейт.

Коментари: 0