8 вкусни храни с малко калории

Освен че са нискокалорични, те могат да задоволят глада ви

8 вкусни храни с малко калории
6354 ~ 2 мин. четене

Храните, които съдържат под 100 калории, са с високо съдържание на фибри и вода. Те са вкусни, нискокалорични, а в същото време задоволяват глада ви. Тези храни достигат голям обем в стомаха и имат висока плътност, но в същото време те са чудесни за намаляване на наднорменото тегло и холестерола.

Освен всичко това, тези определени храни са много здравословни, защото набавят на организма всички необходими витамини и минерали. Вижте някои от най- вкусните храни, които съдържат под 100 калории в 100 грама:


Броколи


Те могат да се консумират сурови, но почти всеки ги предпочита задушени или сварени с малко подправки.

 

Ябълки


Ябълката е най-консумираният плод в света. Има много разновидности и е подходяща за закуска, десерт или междинно хранене.

 

Пилешко месо


Пилешкото е сред най-консумираните меса и присъства в много класации, като  „Най- подходящите храни за диета”, „Топ BBQ храни”  и др.

 

Кафяв ориз


Има мек и вкусен аромат, много по- хранителен е от белия ориз и може да се консумира с всичко, с което обичаме и белия ориз.

 

Риба


Рибата е едно от най-големите богатства в кулинарията. Тя е полезна, вкусна и може да се приготвя по много начини, така че да се разнообразявате и да не ви омръзва да я консумирате.

 

Спанак


Спанакът е много вкусно зелено растение, което е любимо на малки и големи, особено сготвено с ориз.

 

Тофу


Направено от соево мляко, то е вкусно и полезно за всекидневна консумация. Може да се използва самостоятелно, в солени или сладки ястия.

Мюсли


Мюслите се превърнаха в най-консумираната и обичана закуска. Ако започнете деня си с тях, ще се чувствате сити, енергични и балансирани през целия ден. 

Подкрепи Economic.bg