Влаковете между Русе и Горна Оряховица се движат със закъснения

Причината е повреда на контактната мрежа

Влаковете между Русе и Горна Оряховица се движат със закъснения
5122 ~ 1 мин. четене

Движението на влаковете по 4-та жп линия, в участъка между Русе и Горна Оряховица, днес е затруднено. Влаковете се движат със закъснения. Причината е повреда на контактната мрежа от счупен токоснемател на пътнически влак, пътуващ от Горна Оряховица за жп гара Русе разпределителна.

Заради престоя на влака в междугарието Янтра – Петко Каравелово, се натрупва закъснение от 111 минути (от 07.49 до 09.57 ч. ).

От 10.05 ч. до 11.25 ч. аварийните екипи на НКЖИ работят за отстраняване на повредата по контактната мрежа. Констатирани са сериозни щети, поради което ще се наложи осигуряването на втори авариен прозорец за довършване на възстановителните дейности.

Към момента движението е възстановено, като влаковете преминават със свалени пантографи през участък от 400 м в междугарието Янтра- Петко Каравелово.

Два пътнически влака, един бърз и един товарен влак се движат със значително закъснение. С най-голямо забавяне – 227 мин., се движи бързият влак от Русе за София.

След преминаването на международния влак от София за Букурещ, бързия влак от Русе разпределителна за София и двата пътнически влака между Горна Оряховица - Русе - Горна Оряховица, около 15.25 ч. ще бъде разрешен вторият авариен прозорец. Очаква се  довършителните възстановителни работи по контактната мрежа да приключат към 17.10 ч.

Подкрепи Economic.bg