ВМЗ-Сопот ще наеме допълнително служители

Заводът ще разширява производствената си дейност

ВМЗ-Сопот ще наеме допълнително служители

Към днешна дата ВМЗ-Сопот работи със 100% натоварване, постепенно разширява своите производствени мощности и се назначават нови хора. Това заяви в Пловдив заместник-министърът на икономиката Любен Петров на среща с бизнеса в региона. Очаква скоро броят на служителите в предприятието да достигне 3000 души, твърди той.

Търси се стабилен баланс между редовното изплащане на заплатите на работниците и повишаването на трудовата дисциплина, на сигурността и охраната в завода.

"Договорите, които са сключени до момента гарантират стабилна работа на завода и се надяваме с възстановяването на старите цехове, да може все повече да отговаряме на нарастващите заявки на фирмите", каза Петров. Очаква се до няколко месеца се в завода да пристигнат специалисти и да започне внедряването на нови технологии във възстановяваните в момента два цеха, пише DarikNews.

Заместник-министърът се надява, че след внедряването на новите технологии в тези два цеха ВМЗ ще може бързо да покрие задълженията си към държавата, НОИ както и към община Сопот.

Коментари: 0