Всеки един акаунт в Yahoo е бил хакнат

Това е станало при хакерската атака от 2013 г., признаха от компанията

Всеки един акаунт в Yahoo е бил хакнат

Снимка: Pixabay

1772 ~ 1 мин. четене
Масираната хакерска атака към Yahoo през август 2013 г. е засегнала всеки един акаунт, съществувал по това време. Това съобщиха от Verizon, която наскоро купи интернет компанията, предава CNN Money.

Става дума за 3 милиарда акаунта, включително имейли, профили в Tumblr, Fantasy и Flickr.

Броят им е три пъти по-голям от първоначално обявения през 2016 г., когато от компанията разкриха размера на щетите от атаките.

Били са откраднати данни за имена, имейл адреси и пароли, но не и финансова информация, обяви Yahoo миналата година.

Новото разкритие идва четири месеца, след като Verizon придоби основните интернет активи на Yahoo за $4.48 млрд. Yahoo е част от дигиталната медийна компания на Verizon, която се нарича "Oath".

Verizon ревизира броя на засегнатите профили на три милиарда след получаване на нова информация. "Компанията наскоро получи нови разузнавателни данни и сега вярва, след разследване с помощта на външни съдебни експерти, че всички потребителски акаунти в Yahoo са били засегнати от кражбата през август 2013 г.", се казва в изявлението на Verizon.

Yahoo ще изпрати имейли до всички засегнати профили. След разкритията за хакерската атака миналата година, Yahoo изиска от потребителите да сменят паролите си и некриптираните въпроси за сигурност, за да защити се информацията им.
Подкрепи Economic.bg