Всички съставки ще се изписват на етикетите
Новите правила влизат в сила от 13 декември в целия ЕС
~ 1 мин.
Конкретна информация за всички съставки на храните - включително алергени, растителния произход на рафинираните масла и мазнини, "формовано месо" или "формована риба", трябва да бъдат ясно указани на етикетите на храните.
От 13 декември, събота, влиза в сила единният регламент за етикетиране на храните на територията на целия Европейски съюз.
Цялата информация за продукта, неговите съставки и срок на годност трябва да се съдържат в едно зрително поле и с достатъчно едър и четлив шрифт.
Производители и търговци няма да могат да спекулират с подвеждаща информация относно качествата на хранителния продукт. Тя ще бъде санкционирана като заблуждаваща реклама.