Вучич се появи

Сръбският министър председател водил заседанието на министрите днес

Вучич се появи
3806 ~ 1 мин. четене
Днес сръбският министър-председател Александър Вучич е бил на работа и дори е ръководил заседание на правителството, съобщи електронното издание на белградското радио Б92.

В сряда 46-годишният Вучич озадачи медиите в страната си, като изненадващо не се яви на работа. Едва по-късно стана ясно, че той е анулирал всичките си срещи за деня.

Настойчиво разпитвана за изчезването на премиера, неговата говорителка практически само вдигаше рамене.

В коментарите за загадъчното изчезване на премиера, който е и лидер на Сръбската прогресивна партия, неизменно се припомняше, че миналата седмица недалеч от дома му бе открит впечатляващ арсенал, включващ и гранатомет.

Неговите приближени – припомня Б92, не бяха в състояние да кажат дали отсъствието му е свързано със "спешна държавна работа" или с "настоящата криза със сигурността".


Изясни се, че вчера Вучич е наредил на министрите и на службите за сигурност да не дават никаква информация по повод разследването за скритите оръжия.

Арсеналите са били два, уточнява днес радиото. Първият ,намерен в събота, е бил скрит в кола, близо до семейния дом на министър-председателя в белградския район "Яинци".

Втора подобна "колекция" е била открита в сряда в гараж в гъсто населена столична община Нови Белград. Не са разпространени обаче подробности за намерените там оръжия и (или) муниции.

Позовавайки се на "неофициални, но надеждни" източници Б92 добавя, че премиерът няма да променя графика си за близките дни.

Предвидено е по-специално той да участва в среща на министър-председателите на Китай и страните от Централна и Изтгочна Европа. Тя ще бъде в Рига от 5 до 7 ноември.
Подкрепи Economic.bg