VW очаква да излезе на печалба за 2020 г.

Въпреки спада от 81% на финансовия резултат за първото тримесечие

VW очаква да излезе на печалба за 2020 г.
492 ~ 1 мин. четене
Volkswagen Group заяви, че очаква да излезе на печалба за цялата 2020 г., въпреки че пандемията от коронавирус доведе до намаляване на приходите през първото тримесечие, съобщава Ройтерс. По-рано този месец компанията обяви, че продажбите на автомобили са спаднали с 23% на годишна база, което е довело до намаляване на оперативната печалба с 81% през периода януари-март, принуждавайки производителя на автомобили да ревизира перспективите си за цялата година.

През февруари Volkswagen заяви, че има за цел да постигне доставки на клиенти в съответствие с предходната година, ръст на приходите от 4% през 2020 г. и малко по-високи доставки на леки автомобили.

С прогнозата за продажби и приходи "значително под" нивата за 2019 г., VW очаква "оперативната печалба за 2020 г. да бъде значително под предходната година, но все пак да остане положителна", се казва в изявление, разкриващо пълните финансови резултати за първото тримесечие.

Оперативната печалба през тримесечието пада до 900 млн. евро от 3.9 млрд. евро за предходната година, заяви германският производител на автомобили. Печалбата преди данъци пада до 700 млн. евро за тримесечието, в сравнение с 4.1 млрд. евро година по-рано. Приходите, както беше съобщено по-рано, достигат 55.1 млрд. евро. Маржът на печалбата е около 1.6%.

VW започна постепенно да пуска производството в най-голямата фабрика във Волфсбург от понеделник, след като преди това рестартира производството на коли в Братислава и на електрически автомобили в Цвикау, Германия, миналата седмица.
Подкрепи Economic.bg