Xerox намери финансиране за сделката с HP

Последната оферта на компанията беше отхвърлена от HP, защото беше прекалено ниска

Xerox намери финансиране за сделката с HP
1072 ~ 1 мин. четене

Xerox намери финансиране за придобиването на HP Inc., твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса. Всичко това подсказва, че компанията за принтери и копирни машини продължава да се бори за сключването на сделката с HP.

Citigroup, Mizuho Financial Group и Bank of America са се съгласили да отпуснат общо 24 млрд. долара, с които да подкрепят Xerox, допълват източниците. В началото на месец ноември 2019 г. Xerox отправи предложение за придобиването на HP. Офертата беше за 33.5 млрд. долара. HP обаче отказа офертата и я определи като прекалено ниска и „значително подценява компанията“. Това от своя страна постави съмнение дали Xerox ще може да набере средства и дали комбинираната компания може да се справи с размера на дълга, който вероятно ще изисква.

Намерението на Citigroup, Mizuho Financial Group и Bank of America да отпусне средства на Xerox е вод на доверие  към компанията от страна на големите финансови институции. Освен това подчертава желанието на Xerox да е купувачът при потенциалното сливане, след като някои анализатори предположиха, че може би Xerox се надява HP да я купи, посочват източниците.

Xerox твърди, че двете компании, които оперират в забавящата се индустрия за принтери, могат да генерират съкращения на разходите от над 2 млрд. долара, ако обединят силите си.

Коментари: 0