Янко Иванов: Опожарената сграда в „Царските конюшни“ не е на „Евротрансбилд“

Целият обект включва общо 20 сгради на различни собственици – държавни и частни

Янко Иванов: Опожарената сграда в „Царските конюшни“ не е на „Евротрансбилд“

Снимка: Facebook

Опожарените сгради в комплекса „Царските конюшни“ не са собственост на управителя на „Евротрансбилд“ ЕООД Янко Иванов. Това пише в официално позиция на дружеството, изпратена до медиите.

„Вв връзка с пожар на територията на на обект, станал известен като „Царските конюшни“, бихме искали да заявим, че опожарената сграда не е собственост на „Евротрансбилд“ ЕООД, а е друга сграда в същото каре.

В съобщението се обяснява, че целият обект включва общо 20 сгради на различни собственици – държавни и частни. Сградата, на която компанията е собственик е на адрес между ул. „Врабча“ и ул. „Панайот Волов“, обяснява Янко Иванов.

„Спекулации, че опожаряването на сградата отваря врати към последващо застрояване на терена не отговарят на фактическата обстановка“, добавят от фирмата на Иванов.

Според съобщението, въпре че собственик на терена е „Евротрансбилд“, всеки собственик на сграда върху него има учредено право на строеж и при неизправност на сградата има право да я възстанови в първоналчалния ѝ вид, без да е нужно да иска разрешение от собственика на терена.

От дружеството добавят, че са притеснени от събитието и вярват, че компетентните органи ще установят причините за пожара. 

Коментари: 0