YouTube също изхвърли Доналд Тръмп от платформата си

Засега той няма да може да публикува видео съдържание за седмица, но този период може да се удължи

YouTube също изхвърли Доналд Тръмп от платформата си

Снимка: Pixabay

572 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

YouTube обяви, че спира канала на Доналд Тръмп „поне за седмица, но има потенциал това време да се удължи“, предава CNN. До решението на видео платформата се стигна, след като профилът на Тръмп е нарушил политиките им за сигурност.

Заглушаването на Тръмп

„След внимателен преглед и в светлината на опасенията ни, че има реална опасност от ново насилие, което да бъде породено от съдържание качено в канала на Доналд Дж. Тръмп – ние премахваме този клип и спираме страницата за седмица, но този срок може да бъде удължен“, заяви говорител на YouTube.

От платформата отказаха да споделят подробности за видеото, което са изтрили, но посочиха, че „то насаждаше омраза и ярост“. YouTube обяви, че след седмица ще реши дали да възобнови профилът или да го изтрие завинаги.

Този ход предприеха социалните мрежи Twitter и Facebook, след като обявиха, че чрез тях Тръмп е „инициирал събитията на 6 януари“. Тогава Капитолия беше нападната, а 5 души загинаха в следствие на сблъсъците между протестиращи и органите на реда.

От Twitter заявиха, че няма да толерират, или да инициират подобно поведение независимо дали става дума за публична личност, или обикновен потребител. Няколко дни, след като Twitter изтри завинаги Доналд Тръмп от платформата си Марк Зъкърбърг направи същото.Подкрепи Economic.bg