Заформя се протест срещу цената на билета

Той е планиран за 1 април

Заформя се протест срещу цената на билета

Заформя се протест срещу идеята за повишението на цената на билета за градски транспорт в столицата. В социалната мрежа „Фейсбук“ вече се появи група, в която се планира протест да се проведе на 1 април от 18:30 часа на ул. „Московска“, където се намира сградата на Столична община.

Групата е създадена от Автономен работнически синдикат, а нейното описание гласи: „Ще ги оставим ли да се подиграват с нас?“.

На този етап 126 души са заявили присъствие, 284 са посочили, че имат интерес към събитието и още 3,5 хил. души са поканени.

Сред коментарите в групата увеличението на билета за градски транспорт е сравнено с повишаването на цената на винетката. Гражданите твърдят, че има твърде много неуредици, свързани с градския транспорт, заради което цената за превоз не трябва да се повишава. 

Някои от гражданите предлагат оптимален вариант - да се въведе почасов билет и чрез него пътниците да могат за определен период от време да пътуват с различни линии. В коментарите се посочва, че този метод е въведен в голяма част от европейските страни и е удобен за пътниците.

Коментари: 0