Запис показа средния пръст на Варуфакис към Германия

Това не се е случило, отговаря финансовият министър на Гърция

Запис показа средния пръст на Варуфакис към Германия
176 ~ 1 мин. четене

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис все пак е показал среден пръст на Германия на конференция в Загреб през 2013 г., показа нов видеоматериал.

Миналата седмица министърът отрече това да се е случвало като дори заяви, че "това не се е случило. Пръстът е добавен", заяви Варуфакис.

"Малки незначителни проблеми с ликвидността не трябва да разделят Европа", подчерта главният гръцки ковчежник, интервюиран в Атина от известния германски водещ Гюнтер Яух. Предаването на Яух по обществената телевизия А Ер Дe (ARD) се гледа всяка неделя от милиони зрители. Варуфакис трябваше да отговаря на въпроси на Яух и на други участници, сред които журналист от популярния вестник с голям тираж "Билд" (Bild), започнал кампания срещу Гърция, и водач на баварската консервативна партия ХСС.

През уикенда Варуфакис бе принуден да се извини и за публикувани снимки в социалната мрежа от луксозния му дом, където той позира самодоволен с красивата си съпруга в охолство за списание "Пари Мач". Всичко това става на фона на обедняваща Гърция и предизвика бурни негативни реакции в социалната мрежа.

Наскоро правителството на Алексис Ципрас пък вкара в дневния ред и въпроса за военните репарации, дължими, според него, от Германия на Гърция заради действията на нацистите през Втората световна война.

Коментари: 0