Започва подготовка за среща Тръмп-Путин

Американският съветник по националната сигурност Джон Болтън отива в Москва с такава задача

Започва подготовка за среща Тръмп-Путин

Снимка: БТА

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън предвижда да посети в началото на идната седмица Москва за подготовка на среща между Тръмп и руския му колега Владимир Путин, пише агенция „Интерфакс”, като се позова на информирани източници от Вашингтон.

Чуждестранни медии предположиха по-рано, че Путин и Тръмп може да се срещнат в средата на следващия месец - след лидерския форум на НАТО в Брюксел, насрочен за 11 и 12 юли, в една от европейските столици, евентуално Виена.

Списание Times пише, че „американски представители разглеждат възможността за срещи или преди форума на върха на НАТО, или след като приключи посещението на Тръмп във Великобритания”. Изданието твърди, че Лондон е разтревожен от варианта за среща през юли, особено ако се състои преди форума на НАТО. Според източници на британския вестник евентуална среща Путин-Тръмп може да се отрази на дискусиите за „възпиране на руската агресия” на форума на НАТО в Брюксел.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви на 19 юни, че все още няма никаква яснота по въпроса за евентуална среща между Путин и Тръмп. По-рано той изтъкваше, че вариант за среща между двамата президенти преди форума на НАТО не се обсъжда.
Коментари: 0