Започва ремонтът на нагънатия участък от „Тракия“

Първоначално ще се ремонтират само 12 км от платното за Бургас

Започва ремонтът на нагънатия участък от „Тракия“

Снимка: Economic.bg/Архив

1300 ~ 1 мин. четене

Днес започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора, където от години ограничението на скоростта е 90 км/ч заради неравностите по пътната настилка.

Участъкът, който ще се ремонтира първоначално е от 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, до 168-ми км преди пътен възел „Оризово“. По време на строителните дейности трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като скоростта на движение ще е до 70 км/ч.

„Движението в посока Бургас в момента е по-ненатоварено затова оттам започва ремонтът. Тези 12 километра ще бъдат ремонтирани до началото на ноември, но нататък ще се продължи спрямо метеорологичните условия“, каза Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) пред bTV.

Когато завърши ремонтът на платното за Бургас, през следващата година ще се ремонтира и платното за столицата, уточняват от АПИ.

Гаранцията на ремонта ще е две години. Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия" в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия" при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Дейностите в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтът ще се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура" има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия".

Подкрепи Economic.bg