Започват ремонти на квартални улици в София

Пътуването с карта излиза под 50 ст., каза Фандъкова

Започват ремонти на квартални улици в София
220 ~ 1 мин. четене

Заради започналото строителство на метрото и проблемите с трафика в центъра на София, тази година цялостните реконструкции и ремонти на улици се местят в по-крайните квартали. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред бТВ.

Плановете са за основен ремонт на 70 малки улици - първо в „Овча купел”, „Орландовци” и „Надежда”.

Сред по-големите проекти, с които общината се е ангажирала, е продължаването на реконструкцията на бул. „Витоша” до Южния парк, подмяна на релсите по ул. „Козлодуй” и ремонти на бул. „Монтевидео” (с разширение при НБУ) и бул. „Владимир Вазов” (с акцент върху мостовите съоръжения). Ще се работи и по пробива на ул. „Обиколна” в „Дружба”.

Фандъкова посочи, че предстои обсъждане на предложената цена от 1.60 лв. за билетче в София. „Цената е такава, каквото е изчислението, Столичният общински съвет ще вземе политическо решение – цената винаги се плаща от някого: или с цената на билета, или с данъците, които плащат столичани”, подчерта кметът.

По думите й целта е да се стимулират хората да ползват абонаментни карти, с които цената на пътуването пада до под 50 ст.

Фандъкова обяви, че Центърът за градска мобилност предвижда средства за довършване на подземния паркинг на бул.”Драган Цанков”.

Коментари: 0