Засилен трафик по пътищата

Най-натоварено е на входовете на София

Засилен трафик по пътищата

Колони от автомобили се очакват днес в края на втората поредица от празнични дни. Най-натоварено се очаква да бъде движението на входовете на София, помагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", по пътя между "Кулата" и София.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че е засилено автомобилното движение през граничните пунктове "Кулата" и "Маказа". На този етап няма сериозни натрупвания. На пункта работят две гишета за леки автомобили и едно за товарни автомобили.

Трафикът по магистрала "Струма" е нормално натоварен, като по-интензивно е движението по главен път Е79. 

Заради голямото прибиране след празниците се ограничава движението на превозни средства с тегло над 12 тона за периода между 14:00 и 20:00 часа. На Владая от 10:00 до 20:00 часа има две ленти за влизащите в столицата коли. Алтернативен маршрут е автомагистрала "Люлин". 

От "Пътна полиция" призоват водачите да шофират с повишено внимание и със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната. 

Коментари: 0