Затварят ключов пътен възел, превръщат го в кръгово

300 хил. лв. струва ремонтът на съоръжението на АМ „Струма“

Затварят ключов пътен възел, превръщат го в кръгово

Един от най-важните пътни възли на АМ „Струма“ – „Кочериново“ ще бъде изцяло затворен за движение от днес до края на месеца. Съществуващото кръстовище ще бъде ремонтирано и ще се превърне в кръгово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В последните месеци пътният възел се прочу с трудното преминаване и честите катастрофи. Самият регионален министър Лиляна Павлова призна, че той не е конструиран по най-добрия начин.  

Целта на ремонта е повишаване на безопасността и улесняване на преминаването през съоръжението. Стойността на рехабилитацията е 300 хил. лв, които ще бъдат поети от бюджета и пътната агенция. Ремонтът е възложен на Пътно поддържане 2010, ангажирана с поддържането на пътищата в област Кюстендил.

Изцяло се преустановява движението в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София на кръстовището за с. Бараково.

Пътуващите в посока Кулата – София трябва да използват директното трасе на магистралата от пътен възел „Благоевград“. Шофьорите, пътуващи от София до Кулата, също ще използват директното трасе на аутобана.

Пътуващите по „Струма“ за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по обходен маршрут. От пътен възел „Бобошево“ по път E79 и пътя за Кочериново – Рилски манастир в посока Благоевград и София.

Пътуващите в посока от София до Благоевград, които са пропуснали пътен възел „Бобошево“ могат да използват пътната връзка на възела „Кочериново“ в посока Дупница по път E79 и пътя Кочериново – Рилски манастир.

Коментари: 0