Заявления за безплатни социални винетки ще се приемат от 2 януари

В момента социалните служби не приемат заявления за издаване на стикерите, защото промените в наредбата не са обнародвани в \"Държавен вестник\"

Заявления за безплатни социални винетки ще се приемат от 2 януари
Заявленията за безплатните електронни винетки за хората с увреждания ще се приемат от 2 януари. Към момента социалните служби не приемат заявленията, защото промените в наредбата за отпускане на стикерите все още не са обнародвани в „Държавен вестник“ и новият формуляр на заявлението още не е отпечатан, съобщава БНТ.

Право на безплатна електронна винетка имат хората с 50 и над 50% намалена работоспособност и семействата отглеждащи деца с увреждания до 18 години.

„Хора не са връщани. По-скоро на тях им е предоставена информация,че предстои промяна в наредбата за предоставяне на безплатни винетни стикери за хора с увреждания и поради тази причина не са приемани заявления“, коментира Миглена Митева, началник "Интеграция на хора с увреждания".

Социалните служби имат 7 дневен срок за обработка и одобрение на заявленията за безплатни винетки, а Агенция "Пътна инфраструктура" има три дни да издаде стикерите.
Коментари: 0