Директорът на Pandora напуска заради слабите продажби

Производителят на бижута ще продължи да следва стратегията си

Генералният директор на датския производител на бижута Pandora Андерс Колдинг Фрис напуска поста си, обявиха днес от компанията.

Той заема длъжността от 2015 г. насам и ще остане начело на компанията до края на август тази година.

Решението на Съвета на директорите е взето на фона на силния спад на акциите на Pandora - във вторник те паднаха с 20%, след като бижутерската компания влоши прогнозата си за 2018 г. Според новата прогноза приходите на дружеството през тази година ще се увеличат с 4-7%, а според предишната прогноза те трябваше да нараснат с около 7 до 10%.

От началото на годината акциите на компанията са паднали с почти 50%.

От 1 септември новият мениджър на компанията ще е Джеръми Шварц, който е бивш главен изпълнителен директор на The Body Shop и преди това е заемал ръководни позиции в няколко други мултинационални компании. Компанията обаче ще продължава да търси нов главен изпълнителен директор.

„Финансовият директор на Pandora Андерс Бойер и Джеръми Шварц ще отговарят съвместно за управлението на компанията и ще ръководят изпълнението на стратегията на Pandora с пълната подкрепа на Съвета на директорите до назначаването на нов главен изпълнителен директор“, се казва в изявлението. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажби | директор | стратегия | Pandora | Андерс Колдинг Фрис

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини