Имение, принадлежало на Елизабет Тейлър, се продава за $15.9 млн. (снимки)

Тук актрисата е живяла три години през 50-те

Имение, принадлежало на Елизабет Тейлър, се продава за $15.9 млн. (снимки)
Имение в Бевърли Хилс, принадлежало преди години на Елизабет Тейлър, се връща на пазара за първи път от 21 години насам.

Актрисата от "Клеопатра" и "Котка върху горещ ламаринен покрив" е живяла в него през 50-те години на миналия век с втория си съпруг - британският актьор Майкъл Уайлдън. Двамата са живели тук заедно с двамата си синове - Майкъл и Кристофър, преди развода им през 1957 г. в продължение на три години.

Къщата с площ над 720 кв. м първоначално е построена през 1953 г. от архитекта Джордж Маклийн и сега е на пазара за 15.9 млн. долара.

Погледнете вътре, за да видите къде някога е живяла легендарната филмова звезда.

Имотът в традиционен стил е разположен върху два акра земя и предлага гледка както към Лос Анджелис, така и към Тихия океан.Твърди се, че MGM Studios отпуска заем на холивудската двойка, за да купи къщата.

Сегашните собственици я купуват за 2 млн. долара през 1997 г., разказва Бизнесинсайдър.

Разказва се, че Тейлър е правила луди партита в дома.В момента имотът разполага с 6 спални и 7 напълно оборудвани бани.Архитектът Бъд Холдън, който е проектирал домовете на Шер и Барбара Стрейзънд, е правил реновация на дома за настоящите собственици.

Къщата също има 4 камини, арт студио и помещения за помощния персонал.Домът е светъл, с големи френски прозорци.В зеления двор има фонтан и много палмови дървета.Имотът с обща площ от близо 5000 кв. м разполага и с открит вътрешен двор, гараж за три автомобила и паркинг.
Коментари: 0