КРИБ: Отлагането на закона за горивата ще позволи да се намерят приемливи решения

Много сектори очакват прецизиране на текстовете

Снимка: Pixabay
Взетото решение на Министерския съвет за удължаване на срока за влизане в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, ще даде възможност за изясняване проблемите на бизнеса и до намиране на приемливи решения. Това се казва в позиция на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

На проведено заседание на УС на работодателската организация вчера отново са били разгледани проблемите за отлагане влизането в сила на закона, както и за неговото изменение и допълнение.

На последните четири поредни редовни заседания УС на КРИБ е разгледал въпросите във връзка със закона, повдигнати от страна на колективите членове на организацията - на строителния (Камарата на строителите в България) и минно-геоложкия сектор (Българската минно-геоложка камара), както и предприятията, членове на КРИБ, от металургичния сектор (Българска асоциация на металургичната индустрия). 

Проведени са били  и серия от срещи с министъра на финансите, с министъра на икономиката и с други институции. КРИБ е изпратила писма до държавни институции, както и до Националния икономически съвет, с искане за решаване на възникналите проблеми чрез отлагане на влизането в сила на Закона с цел неговото прецизиране чрез необходимите изменения и допълнения. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: закон | горива | отлагане | КРИБ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини