Придошлите води на Малък Искър заляха улици в Роман (снимки)

В общината е обявено частично бедствено положение

17:50 29.06.2018

Рязкото покачване на водите на река Малък Искър доведе до наводняване на жилища и терени в урбанизираните територии в община Роман. Извършва се евакуация на хора в засегнатия район. В общината е обявено частично бедствено положение.


Водната стихия е нанесла щети и в село Средни рът, село Караш и село Хубавене. Към момента няма данни за заплаха за здравето и живота на населението.

Вследствие на повишените води са залети помпените станции на с. Караш и с. Хубавене, което е причина за спряното водоподаване. 


До ранния следобед е било нарушено и електрозахранването в района, което е възстановено в 15:30 ч.


Очаква се след оттеглянето на водните маси, екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ да извършат изпомпване на водата от частните домове в засегнатия район. 


Продължава денонощното наблюдение на водното количество на река Малък Скът от Общинския щаб за защита при бедствия и своевременното информиране на дежурния в Областен съвет за сигурност.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: роман | дъждове | наводнение | Малък Искър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини