Airbnb вече показва всички данъци и такси при резервация

Платформата е изяснила начина на представяне на офертите за настаняване на потребителите ю

14:14 11.07.2019
Платформата Airbnb вече показва финалната цена за резервация след добавянето на всички данъци и такси за обслужване. В резултат на преговори между компанията и Европейската комисия (ЕК) платформата е изяснила напълно начина, по който представя офертите си за потребителите. От съобщение на ЕК става ясно, че офертите вече съответстват на стандартите на Европейския съюз.

„За тази лятна ваканция европейските граждани ще получат наистина това, което виждат, когато резервират своите почивки. Сравняването и онлайн резервацията на хотел или друго настаняване ускориха и улесниха този процес за потребителите. Сега потребителите могат да бъдат уверени, че цената, която виждат на първата страница, ще бъде цената, която действително плащат“, коментира Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността. 

При проверка на Economic.bg в платформата се вижда, че са разписани освен цената за нощувка, тази за почистване и такса обслужване към Airbnb. Освен това вече в платформата ясно се разграничава дали дадена оферта за настаняване е пусната на пазара от домакин (частно лице) или от професионалист или фирма.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: данъци | цена | ЕК | такси | Airbnb | резервация | настаняване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини