Борисов смени един от зам.-министрите на транспорта

Андреана Атанасова заема мястото на Димитър Геновски

Снимка: МТИТС
Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски е освободен от длъжност по негово искане, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. На негово място премиерът Бойко Борисов е назначил Андреана Атанасова, която досега беше член на Комисията за регулиране на съобщенията.

Геновски беше назначен от Ивайло Московски, когато се формираше сегашния кабинет през 2017 г. Преди това той беше дълги години зам.-изпълнителен директор в „Български пощи”.

В кратката автобиография, изпратена с информацията за назначението на Андреана Атанасова, се посочва, че тя има над 20-годишен опит в сферата на съобщенията и европейските въпроси, като последователно е работила в Държавната инспекция по съобщенията, Комитета по пощи и далекосъобщения, Министерството на транспорта и съобщенията, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Постоянно представителство на Република България към Европейския съюз и други.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Димитър Геновски | нов зам-министър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини