Чавдар Маринов е новият зам.-министър за биоземеделието

От 2018 г. той бе начело на асоциацията на производителите на плодове и зеленчуци

Сградата на Министерството на земеделието, храните и горите
Сградата на Министерството на земеделието, храните и горите
Снимка: Wikipedia

Чавдар Маринов е назначен за заместник-министър на земеделието, храните и горите със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС). Преди няколко седмици по искане на бранша на биоземеделие премиерът обеща да назначи ресорен заместник-министър.

Чавдар Маринов е завършил Тракийския университет в гр. Стара Загора със специалност „Животновъдство“, има и придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“ от Висше училище по застраховане и финанси в София. В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Ресорът на Чавдар Маринов като заместник-министър ще бъде свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: земеделие | биоземеделие | заместник-министър | Чавдар Маринов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини