Климатичните промени са най-голямата световна заплаха

Това показва ново глобално проучване

Снимка: Pixabay
16:02 11.02.2019
Промените в климата се възприемат като най-голямата заплаха в световен мащаб. Това показва ново глобално проучване на изследователския център "Пю", цитирано от Ройтерс. 

Участниците в 13 от общо 26 страни посочват климатичните промени като най-голямата заплаха. На второ място те поставят тероризма и на трето кибератаките. 

За осем от страните най-голямата заплаха е дейността на джихадистката групировка "Ислямска държава", а според други четири - кибератаките, извършвани от други страни. 

Ядрената програма на Северна Корея също притеснява участниците в изследването, както и нарастващата сила и влияние на Китай. 

За Полша силата и влиянието на Русия е най-голямата заплаха. В сравнение с проучванията от 2013 и 2017 г. се забелязва и по-голямо притеснение от силата и влиянието на САЩ. То се е засилило най-много в Германия (30% ръст в сравнение с 2013 г.). Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: тероризъм | заплаха | проучване | кибератаки | климатични промени

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини