Летящите амбиции на Uber поемат към Австралия

Компанията за споделени пътувания ще стартира услугата летящи таксита през 2023 г.

Американската компания за споделени пътувания Uber ще стартира тестове своята услуга за летящи таксита Uber Air през 2023 г. в Мелбърн, информира BBC. Компанията е избрала Австралия за първия международен пазар за своята пилотна програма, наред с Далас и Лос Анджелис.

Тестовите полети трябва да започнат от 2020 г., а реалните търговски операции – през 2023 г. Няколко компании разработват летящи таксита като транспорт на бъдещето. Според Uber увеличената въздушна мобилност ще спомогне за намаляване на задръстванията в градовете.

„Тъй като големите градове продължават да нарастват, силната зависимост от собствените автомобили няма да бъде устойчива“, заяви Ерик Алисън, ръководител на авиационното подразделение на Uber Elevate. “Uber Air притежава огромен потенциал да помогне за намаляване на задръстванията по пътищата“, допълни той.

По негови думи 19-километровото пътуване от централния бизнес район на Мелбърн до летището ще отнема около 10 мин. с Uber Air, докато с кола няма как да е по-малко от час. През миналата година компанията обяви, че ще открие лаборатория в Париж, за да разработва технологията за летящи таксита.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Австралия | тестове | Uber | Мелбърн | летящи таксита

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини