Машините продължават да изместват хората в процесите на Amazon

Онлайн търговецът започна да автоматизира пакетирането на поръчки

20:18 13.05.2019

Онлайн търговецът Amazon започна да автоматизира пакетирането на поръчки. Компанията вече има такива системи в няколко склада, които сканират продуктите, които слизат по конвейера и след това ги поставят в подходящи за тях кутии, съобщава Reuters, цитирайки източници, свързани с проекта. Amazon потвърди, че тества тази технология.

Според източници, компанията възнамерява да инсталира такива устройства и в другите си складове в Съединените щати. Тази автоматизация може да доведе до намаляване на повече от 1,3 хиляди работни места в 55 логистични центъра на Amazon.

Най-вероятно ще бъдат използвани устройства от CartonWrap, разработени от италианската фирма CMC: те опаковат 600–700 кутии на час, т.е. четири или пет пъти повече от хората.

„Изпробваме нова технология, за да подобрим сигурността, да ускорим доставката и да подобрим ефективността на нашата мрежа. Ще реинвестираме спестяванията в нови услуги за потребителите, където ще продължат да се създават нови работни места“, коментират от Amazon.

Amazon е известен с това, че автоматизира всички възможни фази на продажби и доставка. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | Amazon | машини | автоматизация | опаковане на пратки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини