МОН отпуска 20 млн. лв. за ремонт и оборудване на 1000 училища в страната

Цялостно ще бъдат обновени 300 учебни заведения

Снимка: Economic.bg
19:00 11.06.2019
Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че през следващите години ще се осигурят допълнителни средства в размер на 20 млн. лв. за ремонт и оборудване на училищата в страната. 

Средствата ще бъдат насочени основно към обновяване на интериора на учебните заведения, не толкова към саниране и енергийна ефективност. Цялостно ще бъдат обновени 300 училища в страната, а ремонтирани - около 1000 сгради. 

"Ще продължим да инвестираме средства в осигуряването на нови технологии в училищата, за да могат учителите да направят образователния процес по-интересен за учениците, а те по-лесно да развиват своите умения", коментира Вълчев по време на среща с кмета на Враца Калин Каменов. По-думите му най-важното е да се провокира интереса на децата за учене.

Вълчев отново подчерта необходимостта от преструктуриране приема към дисциплини, свързани с техниката, математиката, природните науки. Той уточни, че това е необходимо заради очаквания недостиг на такива специалисти. Министърът обясни, че освен въвеждането на предмет „Компютърно моделиране“ от трети клас, МОН ще финансира и извънкласни дейности по моделиране за първокласници, защото е важно децата да се подготвят да създават дигитално съдържание.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: училища | ремонт | образование | МОН | Красимир Вълчев | оборудване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини