Най-интензивен трафик по АМ „Тракия“ е имало на 23 май

Над 54 600 моторни превозни средства за денонощие са отчели трафик камерите на изхода на София

Снимка: Economic.bg/Архив
Най-интензивно движение по магистрала „Тракия“ от началото година е било отчетено на 23 май, последния работен ден преди трите почивни около Денят на българската писменост и култура. Тогава по аутобана са преминали общо 54 626 моторни превозни средства, сочат данните от трафик камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“ на изхода на София в посока Пловдив. 

За сравнение на 1 март (петък), преди трите неработни дни за честването на Националния празник, са преброени 51 504 автомобила.

По АМ „Хемус“ най-натоварено е било около Великден. На Разпети Петък (26 април) са регистрирани 39 671 МПС, а в последния работен ден преди Възкресение Христово (25 април), пътуващите автомобили от София към Ботевград са били 38 295 на брой. 

23 май е третият по интензивност ден на АМ „Хемус“. Тогава са отчетени 36 455 превозни средства за денонощие.

Почивните дни около Великден и 24 май са и дните с най-голям трафик по АМ „Струма“ и път I-1 през Владая. 34 018 автомобила са преминали по пътя през Владая на 23 май, а 31 686 МПС на Разпети Петък. 

В последния работен ден преди Великден най-много превозни средства са преминали и по пътя София - Калотина, когато преброителният пункт е отчел 41 894 автомобили. На 23 май в посока границата ни със Сърбия от столицата са тръгнали 38 750 автомобила.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Тракия | трафик | движение | Хемус | натоварени | най-натоварен ден

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини