Още преди да излезе на пазара, сгъваемият телефон на Samsung започна да се чупи

Компанията ще проучи проблема

Още преди да излезе на пазара, сгъваемият телефон на Samsung започна да се чупи. За това съобщават западни медии.

Поръчките и ранните записвания за модела Galaxy Fold започнаха буквално преди ден. Няколко репортери обаче, на които луксозният сгъваем смартфон, който се превръща в таблет, е бил предоставен за тестване, казват, че новите им устройства са счупени само след 2 дни употреба.

Рецензентът Марк Гърман от Bloomberg заяви, че неговата "единица за преглед е напълно счупена и неизползваема след само два дни". В поредица от туитове той документира как екранът му се е счупил, след като свалил защитния филм. 

Междувременно Дитер Бон от The Verge съобщи за „малка издатина“, която според него е дефектна панта.

Други рецензенти са посочили постоянно трептене на екрана, съобщава CNN.

Говорител на Samsung заяви в изявление, че компанията е получила няколко съобщения за проблеми с устройствата Galaxy Fold, предоставени на медиите за преглед, и че компанията "ще инспектира лично тези единици, за да определи причината за проблема".

Говорителят също така каза, че някои от рецензентите на устройства "съобщили, че са премахнали най-горния слой на дисплея, причинявайки щети на екрана".

"Отстраняването на защитния слой или добавянето на лепила към главния дисплей може да причини повреда", каза говорителят. "Ние ще гарантираме, че тази информация е ясно предоставена на нашите клиенти."

Galaxy Fold е 4.6-инчов смартфон, който се отваря в 7.3-инчов таблет. Устройството, което ще струва $1 980, ще работи с Android 9.0 и ще се предлага в четири цвята (черно, сребристо, зелено и синьо).

Galaxy Fold беше представен през февруари като първият в света огъващ се смартфон.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | смартфон | Galaxy Fold

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини