Продажбите на нови коли в ЕС намаляват за 6-ти пореден месец

Слабо възстановяване през февруари се отчита на най-големите пазари в блока

Снимка: Pixabay

Европейските продажби на автомобили намаляха през февруари за шести пореден месец. Регистрациите на леки автомобили паднаха с 0.9% в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA).

От януари до февруари 2019 г. търсенето на нови автомобили в Европейския съюз е намаляло с 2.9%.

Някои от основните пазари в ЕС обаче показаха слабо възстановяване през месеца, след пет месеца на последователни спадове. Продажбите за февруари в Германия, Франция и Обединеното кралство нараснаха за първи път от септември и показват, че на хоризонта скоро може да има положителен обрат.

Регистрациите на нови коли намаляха рязко с 8.8% в Испания, която се подготвя за предсрочни избори през април и с 2.4% в Италия.

Регистрациите са паднали до 1.15 милиона автомобила на пазарите на Европейския съюз (ЕС) и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), което е спад от 1.16 милиона годишно по-рано.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | пазари | продажби | нови коли

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини