Ремонтът на „Струма“ край Дупница ще струва 1.8 млн. лв.

Под моста вече материали няма, обяви Георги Терзийски

Снимка: АПИ
08:33 03.09.2019
Ремонтът на автомагистрала "Струма" край Дупница ще струва 1.8 млн. лв. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски пред бТВ тази сутрин. Той за пореден път подчерта, че АПИ не е давала разрешение за складиране на отпадъци под моста на магистралата. 

Припомняме, че преди няколко седмици отпадъци се запалиха и нанесоха щети върху мост на магистралата, а движението беше спряно.

"В пространството под моста материали и боклуци няма", каза Терзийски. Вчера обаче се появи информация, че там отново се складират отпадъци. По повод появил се клип с нови отпадъци, той обясни, че видеото, разпространено от Община Дупница, е от деня, когато собственикът на терена предявил претенции, че материалите са негови и АПИ не бива да ги транспортира, защото може да ги увреди. Той поискал сам да ги премести до сметището в Костинброд.

Вчера Терзийски и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков бяха в Дупница, където обявиха, че са открили решение как да принудят собственика да изчисти терена.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: магистрала | мост | Струма | отпадъци | пожар | щети | Дупница

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини