20 са запалилите се влакове на БДЖ от началото на годината

При 6 случая на пожари в локомотиви се е налагала намеса на Пожарна безопасност

От началото на годината до сега има регистрирани общо 20 случая на пожар или дим във влаковете на „Пътнически превози“. Това отговориха от „Холдинг БДЖ“ на запитване на Economic.bg за честотата на инцидентите в железницата. При 6 от случаите на запалени локомотиви се е налагала намесата на пожарната. За останалите 14, които докладват от БДЖ, се е намесвал само локомотивният персонал, защото те са били с „по-леки последствия“.

По-рано днес председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ Григори Григоров уточни пред БНР, че средно на месец в железницата се случват между 40 и 50 инцидента и тази тенденция не се е променяла през последните 12 месеца.

„През следващата година това ще бъде силно подобрено“, заяви той и допълни, че основният проблем, който от холдинга не са успели да решат, е вътрешната организация на ремонтите, „която води до недостиг на подвижен състав и до по-ниско изпълнение на графика“. По негови думи се налага да се „жертва графикът за движение на влаковете заради безопасността на пътниците“.

„Инциденти ще има, тъй като подвижният състав е стар. Ние се надяваме с предстоящите ремонти те да намаляват“, коментира Григоров.

През следващата седмица БДЖ ще представи и новият график за движение, който по думите на Григоров ще бъде по-добър. По-дългите маршрути ще имат по-малко спирки и за връзките между Северна и Южна България ще се изчаква по-малко.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | влак | пожар | инциденти | локомотив | Григори Григоров

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини