Само 5% от руснаците вземат над €1300 месечна заплата

Процентът е по-висок в Москва, където 14% от работниците получават повече от 1300 евро на месец

Работните заплати в Руската федерация все още са изключително ниски, което проличава по проучването на платформата за намиране на работа HeadHunter, предава ТАСС.

Според него най-голям процент работници в Русия, които са осигурени на по-високи заплати, е в столицата Москва – 14%, както и във втория по големина град Санкт Петербург – 7% . Цифрата за останалите региони в страната е 1.4%. На обща база цифрите са около 5% за цялата страна.

Най-висок процент на работници със заплата над 1300 евро е на служителите на ръководни функции, който достига 33% от всички служители в областта. 23% от работниците в секторите, свързани с добив на суровини, получават 100 хил. рубли или малко над 1300 евро. 19 е процентът на служителите в IT сектора, които взимат високото възнаграждение.

Най-нисък е процентът на служителите в сектор държавна администрация, сигурност и тези на държавна служба – между 1% и 2%. Служители, които тепърва стъпват на трудовия пазар, имат 2% шанс да започнат със заплата 100 хил. рубли.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | заплати | пазар на труда

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини