След два инцидента: Столична община маха ограничителите на "Графа"

Столичният кмет обяви, че вече се търсят алтернативи на ограничителите

След два инцидента Столична община най-сетне реши да премахне ограничителите на ул. "Граф Игнатиев", станали печално известни като "перки на акули", информира БГНЕС. Малко по-рано днес неправителствената организация "Спаси София" заяви, че е изпратила писмо до зам.-кмета по транспорт на София Дончо Барбалов, като в него са посочени по-безопасни алтернативи на ограничителите.

„Възложила съм на главния архитект и проектантите да проучат възможностите за смяна. Тук говорим за безопасност. Това е най-важният приоритет за мен. Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване, защото да оставим трамвая да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ограничителите на "Графа" ще останат там, докато се измисли различен вариант.

Припомняме, че в края на декември първоначалният вариант за ограничители бе сменен с призми, които обаче продължават да бъдат опасни за жителите. Доказателство за това са и инцидентите през последния месец на ремонтираната улица. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | ремонт | Граф Игнатиев | Спаси София | Дончо Барбалов | ограничители

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини