Столична община пусна още 20 нови автобуса по линиите 280 и 85 (снимки)

Автобусите са на природен газ

Снимка: Столична община
20 нови автобуса МАН тръгват от днес по две от линиите на градския транспорт в столицата. На представянето на автобусите в гараж "Малашевци" присъстваха зам.-министърът по транспорт Ангел Попов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов, както и представители на Столична община.14 от колите ще се движат по линия №280, а останалите - по линия №85. В момента по линия 280, която е една от най-натоварените в столицата, се движат 14 автобуса, които ще бъдат изцяло подменени.

В средата на май т.г. първите 20 автобуса от същия модел бяха пуснати по линия №11. Още 20 коли ще бъдат пуснати в експлоатация през следващите седмици, като те ще допълнят други линии. Всички 60 автобуса са доставени по договор на стойност 40 млн. лв., който бе сключен през февруари тази година.Колите са 18-метрови, съчленени, нископодови , климатизирани, предлагат WiFi, зарядно за мобилни телефони, имат и камери, чрез които водачът да следи вътрешността на автобуса.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Йорданка Фандъкова | Столична община | автобуси | Дончо Барбалов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини