Томислав Дончев: До края на годината обществените поръчки ще станат изцяло електронни

В следващите 10 години ще бъдат изградени 12 нови индустриални зони

До края на годината обществените поръчки ще станат изцяло електронни. Това заяви на конференция на строителния бранш вицепремиерът Томислав Дончев като обясни, че целият процес ще бъде електронен – кандидатстване, сключване на договори, отношения между възложител и изпълнител.

„Ще се изсветли целият процес без възможност за заиграване, като оферираната цена ще се криптира в момента на подаване. Ще отпадне необходимостта от тонове хартия“, коментира Дончев.

По негови думи през следващите 10 години у нас ще бъдат изградени близо 12 индустриални зони със съпътстващата ги инфраструктура, които да позволят при появата на нови производства, те да се случват по-бързо.

„Това ще го уредим и със законодателни промени. Трябва да създадем нова национална система, която да управлява на политическо и техническо ниво, което предполага и промени в структурата на Министерски съвет. Предвиждам ескалация на разходите за труд – ако бях на ваше място, щях да се насоча към механизация. Неща, които сте ги правили с 10 души, да се опитате да ги правите с 6“, коментира Дончев.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Томислав Дончев | обществени поръчки | индустриални зони | вицепремиер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини