Томислав Дончев: До края на годината обществените поръчки ще станат изцяло електронни

В следващите 10 години ще бъдат изградени 12 нови индустриални зони

10:55 15.03.2019
До края на годината обществените поръчки ще станат изцяло електронни. Това заяви на конференция на строителния бранш вицепремиерът Томислав Дончев като обясни, че целият процес ще бъде електронен – кандидатстване, сключване на договори, отношения между възложител и изпълнител.

„Ще се изсветли целият процес без възможност за заиграване, като оферираната цена ще се криптира в момента на подаване. Ще отпадне необходимостта от тонове хартия“, коментира Дончев.

По негови думи през следващите 10 години у нас ще бъдат изградени близо 12 индустриални зони със съпътстващата ги инфраструктура, които да позволят при появата на нови производства, те да се случват по-бързо.

„Това ще го уредим и със законодателни промени. Трябва да създадем нова национална система, която да управлява на политическо и техническо ниво, което предполага и промени в структурата на Министерски съвет. Предвиждам ескалация на разходите за труд – ако бях на ваше място, щях да се насоча към механизация. Неща, които сте ги правили с 10 души, да се опитате да ги правите с 6“, коментира Дончев.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Томислав Дончев | обществени поръчки | индустриални зони | вицепремиер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини