Twitter купува компания за откриване на фалшиви новини

Сделката идва на фона на нарастващия контрол върху социалните мрежи

17:38 04.06.2019
Twitter придобива стартиращата лондонска компания Fabula AI, която работи по технология за откриване на фалшиви новини. 

От сайта на Fabula става ясно, че компанията е патентовала технология, наречена Geometric Deep Learning. Фирмата твърди, че тя има висока успеваемост, когато става въпрос за идентифициране и откриване на онлайн дезинформация. 

Twitter обаче не споменава как планира да използва технологията, а само че Fabula ще даде на компанията възможността да „анализира много големи и сложни масиви от данни“. Предстои екипът на стартъпа да се присъедини към изследователското звено на компанията за микроблогинг.

Технологията и талантът на стартапа ще послужат като „ключов двигател“ на социалната мрежа в усилията да накара хората да се чувстват в безопасност, да им помогнат да виждат по-подходяща информация и „да подобрят здравето на разговора“ на платформата.

„Има още какво да направим, за да интегрираме технологията на Fabula, за да укрепим системите и операциите си през идните месеци“, обяснява говорител на Twitter пред TechCrunch. Внедряването на алгоритмите ще отнеме време, споделя още той.  

Придобиването идва на фона на нарастващия контрол върху социалните мрежи заради опасенията, че допускат разпространение на фалшиви новини на платформите си, които оформят по грешен начин общественото мнение. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Twitter | фалшиви новини | изкуствен интелект | Fabula AI

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини