АПИ ще ремонтира три километра от пътя Враца-Монтана с 2.8 млн. лв.

Отсечката е част от направлението Видин-София, движението по което е интензивно

Снимка: МРРБ
15:01 20.12.2019

В бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2020 г. са предвидени 2.8 млн. лв. за ремонт на трикилометров участък от първокласния път между Монтана и Враца. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в отговор на въпрос за състоянието на трасето, по време на днешния парламентарен контрол.

Министърът обърна внимание, че отсечката е част от направлението Видин-София, движението по което е интензивно и трафикът, особено тежкотоварният, нанася сериозни щети на инфраструктурата. С реализацията на стратегическия проект за модернизация на пътя Видин-Ботевград ще се решат множество проблеми в Северозападна България, твърди Аврамова.

По ремонтирания участък ще бъде изградено високоскоростно трасе, включващо и обходни пътища на редица населени места. "Строително-монтажните работи на отделни обекти по него вече стартираха. Отделно от това, правителството се ангажира за поетапното му финансово обезпечаване", напомни Аврамова.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | инфраструктура | ремонт | Монтана

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини