Авиокомпаниите настояват за ясни правила за пътуването между САЩ и ЕС

Едно от възможните решения, които предлагат е създаването на организация за тестване на хората за коронавирус

Снимка: БТА
19:11 22.07.2020

Голяма част от авиокомпаниите в световен мащаб настояват за ясни правила за това как може да се пътува между Европа и САЩ. Едно от възможните решения, които предлагат е създаването на организация за тестване на хората за коронавирус. Това се казва в писмо подписано от собственика на British Airways и United Airlines и изпратено до вицепрезидента на САЩ Майк Пенс и до Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.

Lufthansa също е сред авиокомпаниите, които са подписали въпросното писмо, в което се настоява за създаването на тази организация, за да се подпомогне рестарта на полетите между Европа и САЩ, като по този начин ще се помогне на цялата индустрия.

До голяма степен в момента пътуването между Европа и Съединените американски щати е изключително трудно, дори невъзможно понякога, заради правилата за пътуващите, които се променят непрекъснато.

„Като се има предвид безспорното значение на трансатлантическото въздушно пътуване за световната икономика, както и за икономическото възстановяване на нашия бизнес, смятаме, че е изключително важно да намерим начин за повторно отваряне на въздушните услуги между САЩ и Европа“, се казва в писмото на превозвачите. „Наясно сме, че процедурата по тестване на пътниците е доста сложна и може да предизвика редица непредвидени ситуации, но вярваме че това е отлична възможност за правителството и индустрията да работят заедно“, се казва още в изпратеното писмо.

От FlightGlobal заявиха за BBC, че подобни мерки са решаваща стъпка към рестартиране на полетите между Америка и Европа: „Докато САЩ и ЕС отворят границите си отново за чуждестранни посетители, за авиокомпаниите ще бъде много късно и почти невъзможно да се измъкнат от кризата“, обявиха те.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | САЩ | авиокомпании | полети между САЩ и ЕС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини