Джак Дорси ще дари $1 млрд. за базов доход след кризата

Това са 28% от неговото нетно богатство

Дорси (вляво) с партньора му в Twitter Биз Стоун
Дорси (вляво) с партньора му в Twitter Биз Стоун
Снимка: Twitter профил Джак Дорси
11:14 08.04.2020
Изпълнителният директор на Twitter Inc Джак Дорси обяви, че ще дари 1 млрд. долара от своя дял в Square Inc, компания за обработка на плащания, на която е съосновател и ръководи. С парите той ще подпомогне усилията за възстановяване след пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс.

В поредица от туитове Дорси каза, че сумата, представляваща около 28% от богатството му, ще бъде дарена на благотворителния му фонд Start Small LLC, който по-късно ще насочи парите за инициативи за универсален базов доход и за здраве и образование на момичета.

Дорси, който от години пази подробности за своите благотворителни инициативи, заяви, че всички дарения за и от фонда вече ще бъдат видими за обществеността по всяко време чрез публичен документ.

Милиардерът, чието нетно сйстояние се оценява на 3.3 млрд. долара от Forbes, също заяви, че е избрал да дари своя дял в Square, вместо в Twitter, тъй като притежава по-голяма част от компанията за плащания.

Той също така заяви, че ще ускори продажбата на тези акции във времето.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Twitter | дарение | Square | благотворителност | Джак Дорси | базов доход

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини