FlixBus отчете 63% ръст на превозите в България

Германската компания е обслужила общо 62 млн. пътници през 2019 г.

Снимка: FlixBus

Над 62 млн. пътници е обслужила германската компания FlixMobility през миналата година по целия свят. Това е 37% ръст спрямо 2018 г., съобщиха от лоу-кост фирмата за железопътни и автобусни превози. Все пак оттам отчитат, че ръстът е с 3% по-малък от постигнатия през 2018 г., когато увеличението на годишна база беше 40%.

На българския пазар обаче FlixBus отчита значителен ръст на превозените пътници - 63% през миналата година спрямо 2018 г., сочат още данните на глобалната компания. Освен София FlixBus вече обслужва и други градове на страната, като Велико Търново и Разград, а от 2019 г. – и Пловдив.

FlixBus обяви, че удвоява броя на държавите, достъпни за зелените автобуси от България, като добави нови връзки до Загреб, Любляна и Мюнхен. В основата на бизнес модела на FlixBus е сътрудничество с местни малки и средни предприятия. През 2019 г. българската компания „Детелина Дрита“ започна да работи съвместно с германския автобусен превозвач.

„Само за седем години успяхме да станем най-големият автобусен превозвач в света, с повече от 400 000 ежедневни връзки до хиляди дестинации“, заяви Андре Швамлен, основател и изпълнителен директор на FlixMobility. „Толкова съм горд, че успяхме да предложим достъпна и технологична мобилност на милиони хора, и то по устойчив начин, знаейки, че в повечето страни автобусът е най-благоприятният начин пътуване на дълги разстояния, без да се влияе негативно на климата. Чувстваме се невероятно добре да сме начело на развитие, което носи полза за хората и за планетата“, посочи Швамлен.

Технологичните иновации на FlixMobility продължиха чрез добавяне на функции като безхартийна регистрация, резервации от мобилното приложение, проследяване на автобусите в реално време и интеграция на маршрутите в Google Maps. През 2019 г. FlixBus беше сред първите компании, които започнаха да предлагат плащане на Apple Pay на своите местни потребители.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ФликсБус | лоу-кост транспорт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини