GM и LG Chem правят завод за батерии в Охайо за $2.3 млрд.

Строителството трябва да започне в средата на 2020 г.

Концепция на електрическия Кадилак
Концепция на електрическия Кадилак
Снимка: GM
17:43 05.12.2019
General Motors Co (GM) и южнокорейската LG Chem обявиха днес, че ще инвестират 2.3 милиарда долара за създаване на съвместно предприятие за батерии за електрически превозни средства в Охайо, което ще бъде едно от най-големите такива съоръжения в света. 

Заводът, който ще бъде изграден на нов обект в близост до затворената фабрика на GM в Лордстаун в североизточната част на Охайо, ще наеме повече от 1100 души, съобщиха от компаниите. Строителството трябва да започне в средата на 2020 г. и централата ще има годишен капацитет над 30 гигаватчаса с възможност за разширяване.

На брифинг за медиите главният изпълнителен директор Мери Бара заяви, че съвместното предприятие с LG Chem (с участие на двете компании от по 50%) има за цел "драматично да подобри достъпността и рентабилността на електрическите превозни средства".

Бара заяви, че инвестицията в акумулаторния завод в Охайо ще ускори инициативата на производителя за въвеждане на 20 нови електромобила в световен мащаб до 2023 г. „General Motors вярва в науката за глобалното затопляне и вярва в изцяло електрическото бъдеще“, каза още тя.

Бара допълни, че новите акумулаторни батерии ще бъдат използвани в нов електрически пикап на GM, който ще влезе в производство през есента на 2021 г. в завода в компанията в Детройт. 

Очаква се заводът да прави поне четири различни електромобила, включително SUV за Cadillac и пикап за GMC, съобщи по-рано Reuters. 

Заводът за батерии в Охайо ще повиши глобалния капацитет на батериите на LG Chem до 100 гигаватчаса до края на 2020 г., заяви на брифинг Хак-Чол Шин, заместник-председател и изпълнителен директор на LG Chem.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: завод | GM | General Motors | батерии | електрически автомобили | електрически коли | LG Chem

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини