Горанов: Няма причина да подаваме оставка

Според финансовия министър правителството има много работа по спасяването на държавата в безпрецедентната здравна и икономическа криза

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
13:36 14.07.2020

Правителството няма да подаде оставка, защото липсват легитими основания за това. Ние имаме много работа по запазването на икономическата стабилност и борбата с епидемията. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в Пловдив, цитиран от bTV, където лично обеща да даде 17 млн. лв. за модерна детска клиника и онкохематология, която ще обслужва цяла Южна България.

Припомняме, че в момента се провежда Национален съвет за тристранно сътрудничество, на който социалните партньори обсъждат промяна в Кодекса на труда. Предложенията предвиждат увеличаване на цената на нощния труд, удвояване на възможността за полагане на извънреден труд и по-високо санкции за работодателите, които не плащат осигурителни вноски.

Горанов коментира, че исканията за оставката му заради пликове с пари, за които говори бизнесменът Васил Божков, са неадекватни, тъй като той такива пликове не е виждал.

Финансовият министър обясни твърденията на хазартния бос с „горещия климат в Дубай“. Според Горанов декларацията на американското посолство, в която се посочва, че САЩ подкрепят протестите и призовават за върховенство на закона и независима съдебна система, е напълно адекватна и в нея няма нищо притеснително за управляващите. 

Той е категоричен, че искането за вот на недоверие е израз на безсилие и БСП няма никакви реални аргументи.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: оставка | Владислав Горанов | министър на финансите | оставка на кабинета

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини