Лицево разпознаване ще прави барманите по-справедливи

Традиционните техники за по-бързо набавяне на питие може да останат в историята

Снимка: PxHere
21:45 25.11.2019
Редовните посетители на барове си имат умения, които предават на следващите поколения – планиране на местоположението, пъргаво придвижване сред тълпата, поддържане на зрителен контакт с бармана и навременно избутване на някого. Всичко това с цел изпреварване на останалите при набавянето на питие - нещо, което обаче влошава доверието в справедливостта на бармана.

Тези традиционни тактики, които биха могли да са особено полезни, ако надпреварата е кой ще предложи първи питие на симпатично момиче, обаче може да останат в историята, пише Evening Standart. Всичко зависи от тест, стартиращ в един от лондонските пъбове, който ще провери приложимостта на софтуера за лицево разпознаване при работата на барманите.

Технологията, която обикновено се използва от полицията и органите за сигурност на летищата, вече се изпробва в лондонски бар 5cc Harrild & Sons. Свързана с интернет уебкамера с възможност за сканиране на лицето следи новодошлите при бара. Според реда им на поява софтуерът им поставя номер,  който се изобразява на специален за целта монитор. Така барманът следи кой трябва да обслужи следващ.

Разработката компанията DataSparQ също така се очаква да ускори проверката на личните карти, тъй като софтуерът „знае“ как да разпознава дали даден клиент е непълнолетен, сканирайки стотици биометрични показатели.

Очаква се подобрение и при разплащанията, тъй като софтуерът може да запаметява какво си поръчва даден клиент и да го таксува за всички продукти наведнъж, когато той си тръгне. Така няма да се налага плащането на всяка една напитка поотделно.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Лондон | барове | лицево разпознаване | пъбове | бармани | DataSparQ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини