В София пристигнаха 7 нови електробуса

Те поетапно ще бъдат пускани в движение по линии 123, 84 и 184

Снимка: Facebook профил Стефан Марков
16:43 29.12.2019
Нови 7 бързозарядни електробуса вече са доставени в Тролейбусно депо "Искър" в София. Още 7 такива превозни средства ще пристигнат в София на 31 декември 2019 г. или на 2 януари 2020 г. Първият електробус е в столицата от близо месец и вече прави пробни обиколки в града.

Новината съобщи в профила си във Facebook общинският съветник от Столичния общински съвет Стефан Марков.

Всички 15 електробуса са поръчани от "Столичен електротранспорт" ЕАД по „Проект за въвеждане в експлоатация на нови електробусни линии на територията на гр. София”. Той предвижда електробуси да заменят съществуващи автобусни маршрути.Новите превозни средства ще се зареждат на крайните спирки в рамките на 5-6 минути, ще улавят енергия при спиране и ще я използват в изминаването на разстояния от минимум 20 км.

След като бъдат оборудвани с джипиеси и преминат регистрация в КАТ, 15-те електробуса поетапно ще бъдат пускани в движение по линии 123, 84 и 184.

Използваната екологична технология ще помогне значително да се намали замърсяването на въздуха.Реализацията на проекта ще позволи да бъдат спестени до 2/3 от отделените количества CO2 от използваните в момента дизелови автобуси по тези линии.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: градски транспорт | Софи | елекртобуси | Стефан Марков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини