Заетостта в Германия през март бележи исторически спад

Данните се изчисляват въз основа на намеренията за заетост на около 9 000 компании

Снимка: Unsplashed
14:50 26.03.2020
Германският барометър за заетостта на икономическия институт Ifo пада през март до най-ниското си ниво от януари 2010 г., съобщи в. Handelsblatt, цитиран от Reuters. Спадът е най-големият откакто се прави проучването от 2002 г.

„Германските компании поставят спирачки при планирането на персонала,“ казва експертът на Ifo Клаус Волрабе за данните, които базираният в Мюнхен институт изчислява ежемесечно за Handelsblatt въз основа на намеренията за заетост на около 9 000 компании.

„Увеличаването на безработицата ще бъде неизбежно въпреки кратковременната работа“, каза Волрабе, като се позовава на подкрепена от правителството схема, която позволява на фирмите да наемат работници за по-малко часове.

Припомняме, че вчера институтът обяви данни за бизнес доверието в Германия, което регистрира най-големия си спад през март от обединението на страната през 1990 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | спад | заетост | Ifo